10 Makanan Paling Menjijikkan Di Dunia
Ini merupakan 10 gambar-gambar makanan teraneh dan paling menjijikkan di dunia, dan negara China merupakan negara teratas yang mempunyai makanan "istimewa" ini.
Cindil atau anak tikus yang baru lahir dipercayai boleh menambah stamina dan membuat tubuh lebih sihat. Selain itu, cindil juga mempunyai kandungan protein yang tinggi. Cindil juga boleh mengubati pelbagai macam penyakit, dan salah satunya adalah asma. Di negara China, penyajian cindil beraneka macam dan salah satunya adalah dengan burger.
Otak monyet yang masih hidup kononnya boleh mengubati masalah vitalitas(?) pada lelaki terutama penyakit Impotensi. Selain itu juga, dapat menambah stamina. Di China, dipercayai bahawa otak monyet yang masih hidup (otaknya yang masih berdenyut) merupakan ubat yang paling ampuh untuk ubat kuat. Monyet yang masih hidup dimasukkan ke dalam karung, kemudian di pukul kepalanya sampai pengsan dan diusahakan jangan sampai mati. Kemudian kulit kepala bahagian atas dikuliti dan dikupas batoknya(?) untuk diambil otaknya mentah-mentah dan disantap dengan menggunakan straw. Di Indonesia juga terdapat kawasan-kawasan yang menjual makanan seperti ini, seperti Sulawesi, Medan, Lampung, Jawa Timur, dan Kota Jakarta.
Tikus-tikus yang biasa berkeliaran di sawah para petani ini yang biasanya menjadi incaran(?) sebagai lauk oleh kebanyakan orang-orang di China. Daging tikus yang telah dibumbui(?) digoreng dan disantap dengan menggunakan merica(?) sebagai penyedap. Daging tikus dipercayai mempunyai kandungan protein yang tinggi.
Suku kaum di pedalaman Botswana menyantap Ulat-ulat Mapone sebagai menu makan sehari-hari. Ulat-ulat yang telah dikumpulkan dimasak dengan menggunakan bumbu seadanya dan disantap bersama-sama.
Soya yang telah berfermentasi / berjamur diproses untuk dijadikan menu makanan, dan hanya terdapat di negara China.
Di negara Filipina, telur itik yang telah mencapai umur 2 minggu atau yang telah berubah menjadi janin dimasak atau direbus lalu disantap dengan menggunakan sos dan kicap masin. Telur seperti ini dipercayai mempunyai kandungan protein yang tinggi.
Di wilayah Asia Timur, segumpalan sperma ikan Cod boleh diproses sedemikian rupa menjadi menu santapan di hotel-hotel berbintang dan dibanderol(?) dengan harga yang sangat mahal.
Di negara Hungary, sperma ikan Mas diolah dan dicampur dengan susu untuk di jadikan sos dan disajikan bersama sup ayam.
Di negara Singapura, daging buaya (kebanyakan anak buaya) diolah menjadi steak buaya. Daging-daging buaya (terutama bahagian paha tangan dan kaki) disajikan bersama kentang goreng. Hanya restoran-restoran tertentu di Singapura yang menyajikan menu istimewa ini.
Di Jepun, bola mata ikan Tuna yang masih mentah / atau yang sudah diolah di santap sebagai "Cemilan" disaat senggang(?). Bola mata ikan Tuna dipercayai boleh menambah stamina disaat sedang beraktifitas(?).
Ini merupakan 10 gambar-gambar makanan teraneh dan paling menjijikkan di dunia, dan negara China merupakan negara teratas yang mempunyai makanan "istimewa" ini.
Cindil atau anak tikus yang baru lahir dipercayai boleh menambah stamina dan membuat tubuh lebih sihat. Selain itu, cindil juga mempunyai kandungan protein yang tinggi. Cindil juga boleh mengubati pelbagai macam penyakit, dan salah satunya adalah asma. Di negara China, penyajian cindil beraneka macam dan salah satunya adalah dengan burger.
Otak monyet yang masih hidup kononnya boleh mengubati masalah vitalitas(?) pada lelaki terutama penyakit Impotensi. Selain itu juga, dapat menambah stamina. Di China, dipercayai bahawa otak monyet yang masih hidup (otaknya yang masih berdenyut) merupakan ubat yang paling ampuh untuk ubat kuat. Monyet yang masih hidup dimasukkan ke dalam karung, kemudian di pukul kepalanya sampai pengsan dan diusahakan jangan sampai mati. Kemudian kulit kepala bahagian atas dikuliti dan dikupas batoknya(?) untuk diambil otaknya mentah-mentah dan disantap dengan menggunakan straw. Di Indonesia juga terdapat kawasan-kawasan yang menjual makanan seperti ini, seperti Sulawesi, Medan, Lampung, Jawa Timur, dan Kota Jakarta.
Tikus-tikus yang biasa berkeliaran di sawah para petani ini yang biasanya menjadi incaran(?) sebagai lauk oleh kebanyakan orang-orang di China. Daging tikus yang telah dibumbui(?) digoreng dan disantap dengan menggunakan merica(?) sebagai penyedap. Daging tikus dipercayai mempunyai kandungan protein yang tinggi.
Suku kaum di pedalaman Botswana menyantap Ulat-ulat Mapone sebagai menu makan sehari-hari. Ulat-ulat yang telah dikumpulkan dimasak dengan menggunakan bumbu seadanya dan disantap bersama-sama.
Soya yang telah berfermentasi / berjamur diproses untuk dijadikan menu makanan, dan hanya terdapat di negara China.
Di negara Filipina, telur itik yang telah mencapai umur 2 minggu atau yang telah berubah menjadi janin dimasak atau direbus lalu disantap dengan menggunakan sos dan kicap masin. Telur seperti ini dipercayai mempunyai kandungan protein yang tinggi.
Di wilayah Asia Timur, segumpalan sperma ikan Cod boleh diproses sedemikian rupa menjadi menu santapan di hotel-hotel berbintang dan dibanderol(?) dengan harga yang sangat mahal.
Di negara Hungary, sperma ikan Mas diolah dan dicampur dengan susu untuk di jadikan sos dan disajikan bersama sup ayam.
Di negara Singapura, daging buaya (kebanyakan anak buaya) diolah menjadi steak buaya. Daging-daging buaya (terutama bahagian paha tangan dan kaki) disajikan bersama kentang goreng. Hanya restoran-restoran tertentu di Singapura yang menyajikan menu istimewa ini.
Di Jepun, bola mata ikan Tuna yang masih mentah / atau yang sudah diolah di santap sebagai "Cemilan" disaat senggang(?). Bola mata ikan Tuna dipercayai boleh menambah stamina disaat sedang beraktifitas(?).
No comments:
Post a Comment